Plasmalite Skin Rejuvenation

plasmaliteDe Plasmalite is door zijn toepassing van verschillende kleurfilters en dus verschillende golflengtes, ook geschikt voor Skin Rejuvenation. Hieronder verstaan we de behandeling van couperose en pigmentatie en verbetering van de huidstructuur door collageenstimulatie. De golflengtes waarmee gewerkt worden zijn:

  • Groengeel filter 515 nanometer
  • Lichtgeel filter 535 nanometer
  • Oranje filter 580 nanometer
  • Rood filter 615 nanometer

De intensiteit van de behandeling (de hoeveelheid energie) is afhankelijk van het huidtype.

Bij de behandeling van couperose wordt gewerkt met een groengeel/geel filter (golflengte 515 – 535 nm) waarbij de energie zich een weg zoekt naar het hemoglobine in het bloed. Daar wordt de warmte op los gelaten en vindt er een stollingsreactie plaats.

Bij de behandeling van pigmentatie wordt er gewerkt met een groengeel/geel filter (golflengte 515 – 535 Nm) of een oranje filter (golflengte 580 nm) waarbij gezocht wordt naar pigmentatie.

Bij collageenstimulatie wordt gewerkt met het lichtgele en oranje filter.

Bij alle behandelingen is het van belang dat de huid zo licht mogelijk is (dus zon, zonnebank en zelfbruiner vermijden) zodat alleen de specifieke delen worden behandeld. De behandeling kan gevoelig zijn. Sommige plaatsen zijn gevoeliger dan andere. Na de behandeling wordt het gebied gekoeld met icepacks en eventueel ingecremed met een antibacteriële en verkoelende crème (flammazine).

Er zijn meerdere behandelingen nodig, bij couperose is dit meestal 4-5x en bij pigmentatie kan dit 3-4 x zijn als de verkleuring diep in de huid gelegen is. Bij de behandeling van grote oppervlakten bij pigmentatie kan het noodzakelijk zijn de behandeling op te splitsen in delen. Onderhoudsbehandelingen kunnen noodzakelijk zijn om het resultaat vast te houden.

Na de behandeling van pigmentatie wordt de plek eerst donkerder en zal deze na een aantal dagen gaan vervellen. Ook bij behandeling van couperose kan er soms een donker plekje ontstaan (bijvoorbeeld door sproeten). Dit is ook tijdelijk en heeft geen effect op de behandeling.

Het gebruik van een sunblock raden wij dringend aan om overgevoeligheid door de zon en het ontstaan van (nieuwe) pigmentatie zoveel mogelijk te beperken.

De behandelingen met de Plasmalite zijn gericht op symptoombestrijding. Aangezien de oorzaak niet wordt behandeld (vaak hormonaal/medicatie bij pigmentatie en bindweefselzwakte bij couperose) kan er geen garantie worden gegeven omtrent de mate en de duur van het succes van de behandeling.