Nd Yag laser

yaglaserHeeft u last van pigmentvlekken in het gezicht, decollet√© of handen? Met de Nd-Yag laser kunnen wij deze vlekken verminderen en vaak ook geheel verwijderen. 

De Methode
Wij werken met de nieuwste generatie Q-switched Nd Yag laser  waarmee de beste resultaten worden behaald. 

De zeer smalle laserbundel richt zich met veel precisie op de pigmentvlek. De pigmenten worden door de hitte gefragmenteerd (verpulverd) en door het lichaam zelf afgevoerd via het lymfesysteem en via de huid (korstje). De laser werkt met een heel korte laserpuls van 2 tot 3 nanoseconden.

De behandeling
Vaak is bij kleinere vlekjes 1 behandeling voldoende, bij grotere vlekken kunnen 2-4 behandelingen nodig zijn om een pigmentvlek te verminderen of geheel te laten verdwijnen. De tussenperiode tussen twee behandelingen is 4-10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen.

yag-pigmentvlekgezichtnayag-pigmentvlekgezichtvoor

Voor en na behandeling van pigmentatie in het gezicht

yag-pigmentvlekhandvooryag-pigmentvlekhangna

 Voor en na behandeling van pigmentatie op de handrug

 

 

 

Bijwerkingen
Ook al is het verwijderen van pigmentvlekken met deze lasertechniek een veilige behandeling, er is altijd een kleine kans op bijwerkingen. Na de behandeling kan de behandelde plek langdurig rood blijven. Ook is er een heel kleine kans op over- of onderpigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. 

Na de behandeling
Direct na de behandeling zal er op de plaats van de pigmentvlek een witte waas te zien zijn, dit is “lasersnow”, een normale reactie van de huid. Deze trekt na een aantal minuten weg. Er zal er een lichte zwelling optreden en de huid kan branderig aanvoelen. De huid wordt gekoeld door middel van een coldpack. Dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Het is tot 2 weken na de behandeling niet toegestaan de huid bloot te stellen aan zonnebank of buitenzon. Het gebruik van een (liefst minerale) sunblock is dan ook een vereiste. Deze kunt u bij ons verkrijgen.

Prijzen
Voor prijzen verwijzen wij u naar onze prijslijst behandelingen.