Nd Yag laser

yaglaserQ-Switched ND-YAG laser
Pigmentvlekken, ook wel lever-, zonne- of ouderdomsvlekken genoemd, kunnen gemakkelijk verwijderd worden met de Nd Yaglaser. Naast vlekjes in het gezicht, is het ook goed toepasbaar op bijvoorbeeld onderarmen, handruggen en decolleté.

De Methode
Wij werken met de nieuwste generatie Q-switched Nd Yag laser van Ecuri Cosmetics waarmee de beste resultaten worden behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laserbehandeling (littekens, witte vlekken) met deze laser tot een minimum beperkt.

De zeer smalle laserbundel richt zich met veel precisie op de pigmentvlek. De pigmenten worden door de hitte gefragmenteerd (verpulverd) en door het lichaam zelf afgevoerd via het lymfesysteem en via de huid (korstje). De laser werkt met een heel korte laserpuls van 2 tot 3 nanoseconden.

De behandeling
Vaak is bij kleinere vlekjes 1 behandeling voldoende, bij grotere vlekken kunnen 2-4 behandelingen nodig zijn om een pigmentvlek geheel te laten verdwijnen. De tussenperiode tussen twee behandelingen is 4-10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen.

yag-pigmentvlekgezichtnayag-pigmentvlekgezichtvoor

Voor en na behandeling van pigmentatie in het gezicht

yag-pigmentvlekhandvooryag-pigmentvlekhangna

 Voor en na behandeling van pigmentatie op de handrug

Bijwerkingen
Het verwijderen van pigmentvlekken met deze lasertechniek is een veilige behandelmethode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven. Verder is er een heel kleine kans op over- of onderpigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Daarom is het gebuik van een sunblock ook een must. De huid kan na afloop branderig aanvoelen, dit kan met een coldpack en brandzalf verminderd worden.

Na de behandeling
Direct na de behandeling zal er op de plaats van de pigmentvlek een witte waas te zien zijn, dit is “lasersnow”, een normale reactie van de huid. Deze trekt na een aantal minuten weg. Er zal er een lichte zwelling optreden. De huid wordt gekoeld door middel van een coldpack. Dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Na de behandeling zal er een brandzalf aangebracht worden. Het is tot 2 weken na de behandeling niet toegestaan de huid bloot te stellen aan zonnebank of buitenzon. Het gebruik van een minerale sunblock is dan ook een vereiste. Deze kunt u bij ons verkrijgen.

Prijzen
Voor prijzen verwijzen wij u naar onze prijslijst behandelingen.