Apparaat 1

Heb lef met je SPF!

Wil jij een zongebruinde kleur op een gezonde manier verkrijgen? Dan is één ding heel belangrijk: heb lef met je spf! Veel mensen denken slim te zijn door zichzelf in te smeren, maar vergeten vervolgens om dit iedere twee uur te herhalen of gebruiken te weinig om voldoende beschermd te zijn (stelregel is 1 à 2 eetlepels voor het lichaam). Ons advies: smeer jezelf royaal in met een zonbeschermingsproduct met hoge spf om huidveroudering en pigmentatie tegen te gaan en om zonverbranding te voorkomen. Bijkomend voordeel: door niet te verbranden en zeer geleidelijk bruin te worden behoud je langer een bruine kleur.

Welke SPF is geschikt?
Er zijn verschillende manieren om de huid te beschermen tegen UV-stralen. De meest algemene regels zijn het dragen van bedekkende kleding, een breedgerande hoed en het vermijden van de zon tussen 12 en 15 uur ’s middags. Deze maatregelen zijn echter onvoldoende om zonschade voorkomen. Het gebruik van een crème met SPF is noodzakelijk om directe gevolgen van zonnestraling (roodheid, zwelling, blaren) en indirecte gevolgen (bruining, droogheid, rimpels) tegen te gaan.

Verschillende hoeveelheden SPF
Zonnebrandcrèmes bevatten uiteenlopende hoeveelheden SPF. Dit maakt het mogelijk om zelf de hoeveelheid bescherming te kiezen. Belangrijk om te weten is dat een SPF alleen bescherming biedt tegen UVB-stralen, niet tegen UVA-stralen! Dat betekent dat een SPF wel bescherming biedt tegen verbranden, maar geen bescherming biedt tegen het verouderen van de huid! Lees hier meer over het verschil tussen UVA- en UVB-stralen.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bestaat er geen groot verschil tussen zonnebrandcrèmes met een SPF boven factor 15. Ter illustratie: SPF15 biedt 93,3% bescherming, SPF30 biedt 96,6% bescherming, SPF50 biedt 98% bescherming. 100% bescherming bestaat niet!

Wist je dat de term ‘sunblock’ niet meer gebruikt mag worden? De FDA (Food and Drug Administration) heeft dit recentelijk verboden, omdat de term de indruk wekt dat het mogelijk is om UV-stralen volledig te blokkeren, terwijl 100% bescherming tegen UV-stralen niet bestaat!

Deel je bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Geef een reactie