Dermalogica

Dermalogica, ontwikkeld in de USA, is de snelst groeiende professionele huidverzorgingscompany in de wereld en levert alles wat nodig is voor een gezonde huid. Dermalogica is een complete lijn van huid- en lichaamverzorgingsprodukten, onderzocht en ontwikkeld door het International Dermal Institute.

Dermalogica was het eerste cosmetica bedrijf dat een lijst van ingrediënten maakte bij hun producten. De producten zijn vooral bekend om wat er niet in zit, zoals minerale oliën, lanoline, chemische geur- en kleurstoffen en geen alcohol of formaldehyde. Het uitgangspunt van de hele filosofie achter dermalogica is dat de huid, gedurende een leven, constant aan verandering onderhevig is door interne en externe factoren.

Een gediplomeerd huidverzorgingspecialiste is nodig om te beoordelen wat de huid op dat moment nodig heeft. Jane Wurwand (oprichtster van het Dermalogica “International Dermal Institute) zegt: “Er wordt geen gebruik gemaakt van een indeling naar huidtype, het is de taak van de huidverzorgingspecialiste om een persoonlijk verzorgingsprogramma voor de client samen te stellen naar de conditie en behoefte van de huid voor dat moment”. “Wij geloven niet dat de huid alleen droog, vet of normaal is”. “Huidcondities veranderen continu door verschillende factoren, namelijk: leeftijd, milieu, hormonen, omgeving en weersinvloeden. Daarom is het niet meer van deze tijd om een huid levenslang of zelfs maar voor een maand te bestempelen als droog, vet of normaal”.