Anti-aging

Waarom veroudert de huid?

Onze huid is ons grootste orgaan. Het is onze bescherming tegen de “buitenwereld” en tegelijkertijd ons verpakkingsmateriaal om onze weefsels bij elkaar te houden. Omdat de huid als een buffer werkt tegen alles waar hij mee in aanraking komt, betekent dit dat hij behoorlijk wat te verduren heeft: denk maar aan koude, warmte, luchtverontreiniging, stof, UV-stralen etc. Ook onze afkomst/aanleg is bepalend voor de mate waarin de huid verouderd. Kijk naar uw ouders/grootouders en u heeft een aardig beeld van hoe uw huid in de toekomst zal verouderen.

Is hier iets aan te doen?
Jazeker, uw erfelijke aanleg is niet te veranderen, maar uw conditie en de bescherming van de huid tegen de buitenwereld is wel te beïnvloeden. Zorg dat uw huid in goede conditie blijft door voldoende water te drinken, niet of zomin mogelijk te roken, een goede bescherming tegen zonlicht (altijd een beschermingsfactor wanneer u de zon ingaat) en een goede verzorging met de juiste produkten om vocht- en vetverlies te voorkomen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Buiten wat u zelf kunt doen, zijn er ook diverse behandelingen in ons instituut waarmee u de conditie en de veroudering van de huid zelf in de hand kunt houden en zelfs kunt verbeteren.

Veroudering van de huid en de daarbij behorende problemen (rimpels, pigmentvlekjes, droogte, grove poriën) zijn goed te behandelen mits u hierin zelf ook meewerkt qua tijd en verzorging.

De behandelingen die gericht zijn tegen de veroudering van de huid zijn: